Головна » Архів матеріалів

Який вибрати ніж для бушкрафту?

Категорія: Бушкрафт | Автор: GolAM | 11.01.2019

Бушкрафт є одним із найпопулярніших видів активного відпочинку на природі. Вийти до лісу із мінімальним спорядженням, щоб злитися з природою. Бушкрафт - це набагато більше, аніж просто розвести вогонь: це спосіб життя. Це філософія. Спосіб, яким ви можете перевірити власну винахідливість та творчо попрацювати. Без ножа бушкрафт неможливий. Тим не менш, існує така велика кількість ножів для бушкрафту, що зробити вибір стає не просто.

 

Для чого використовується ніж у бушкрафті?

 

Є чотири різні завдання, які повинен виконувати ніж для бушкрафту:

- для різноманітних дрібних чи масштабних робіт із деревом;

... Читати далі »


Как выбрать топор - охотничьи и туристические топоры, правильный выбор

Категорія: Бушкрафт | Автор: GolAM | 29.12.2018

Правильно выбрать охотничий и туристический топор, значит не только упростить себе жизнь в огромном числе случаев, но и существенно повысить собственную безопасность, а иногда спасти собственную жизнь и жизнь окружающих. И дело тут даже не в самозащите или разрешенном оружии, а просто в отсутствии случайного травматизма, или организации правильной ночевки, огнезащите, или добывании пропитания.

 

Как выбрать охотничий и туристический топор.

 

Андрей Шалыгин: Если с вами в поход идет человек и не берет с собой топор (который с ним был в походе не раз), то стоит задуматься над тем, что это просто созерцатель, а не партнер. Топор один из важнейших инструментов ... Читати далі »


Горобина червона

Категорія: Медицина | Автор: GolAM | 29.12.2018

Інші назви — горобина звичайна, брижі (їжа для рябчиків), горобина лісова і т. п. Горобина червона може зустрічатися в природі у вигляді дерева (до 15 м), або куща. Вона має густу крону, молоді гілки горобини сірувато-червоного кольору, з великими бруньками, кора дерева — гладка, сіра.

Листя вузькі, гострозубі, опушені, непарноперисті, з 5- 11 парами, довгасто-ланцетні. Квітки горобини червоної — білі, розташовані в зонтичних суцвіттях. Цвіте горобина червона з травня по червень.

 

Плоди — ягодоподібні, у формі кулі, оранжево-червоні, розміром приблизно з горошину, гіркуваті й терпкі на смак. Дозрівають у вересні і до зими не обсипаються, а залишаються на дереві навіть взимку. Від дії морозу ... Читати далі »


РЕЦЕПТЫ ПРИГОТОВЛЕНИЯ БЛЮД ЭКСТРЕМАЛЬНОЙ КУХНИ

Категорія: Виживання | Автор: GolAM | 24.12.2018

Сегодня подавляющее большинство туристов, случайно оказавшихся в действительно экстремальных условиях, способно банально умереть с голоду, проходя мимо богато накрытого стола лесных продуктов.

 

Лесной стол не так привычен, как наш классический, но гораздо богаче, чем могут представить себе обычные туристы. Когда с собой достаточно консерв, им можно пренебречь, но знать о нем все ровно необходимо. И уж потом, в экстремальной ситуации решать: стоит ли погибать от голода рядом со столь изысканными и питательными блюдами.

 

На самом деле, самая питательная и простая белковая пища всегда находится у любого путешественника прямо под ногами. И для ее добычи вовсе не нужны руж ... Читати далі »


Терен: користь і властивості

Категорія: Медицина | Автор: GolAM | 24.12.2018

Терен – колючий чагарник, поширений на Закарпатті, в Карпатах, на Поліссі, у лісостеповій, степовій зонах та Криму. Зустрічається переважно на узліссях і в невеликих ярах. Родить темно-сині ягоди із зеленою соковитою і терпкою на смак м’якоттю. Плоди терну вживають у їжу свіжими, після перших заморозків, коли ягоди стають солодкими та менш терпкими. Як цінний продукт терен використовують у переробці для виробництва вин, настоянок, лікерів, повидла, сиропів, соків, компотів, які відрізняються характерним сливовим ароматом і пікантним смаком. Про запас плоди сушать спочатку на сонці, а потім досушують у спеціальних сушарках при температурі 45-50 °С.

Мало хто знає, що терен — предок звичайний сливи, і багато зі своїх корисних властивостей слива частково забрала у терену ... Читати далі »


1 2 3 ... 109 110 »