Головна » 2019 » Січень » 29 » Кулінарні рецепти кухні на природі
12:22
Кулінарні рецепти кухні на природі

Печена картопля з сальцем

Інгредієнти для приготування:

    картопля -8 шт.
    сало -100 г
    сіль, перець, розмарин -за смаком

Як приготувати

    Картоплю помити. Якщо берете молоду картоплю, то чистити не обов’язково. Якщо стару, то краще почистити. Порізати її кружечками товщиною 1 см. Натерти сіллю, перцем та розмарином.
    Сало порізати пластинками розміром з кружечки картоплі. Насадити на шампур, чергуючи, картоплю та сало. Пекти над вугіллям 20 хв.

 

 

Хот-дог в картоплі

Інгредієнти для приготування:

    картопля -8 шт.
    сосиски -8 шт.
    сметана (майонез) -100 г
    часник -2 зубці
    зелена цибуля -1 пучок
    соєвий соус -3 ст.л.
    сіль, перець -за смаком

Як приготувати

    Картоплю помити, змастити олією, натерти пропущеним через прес часником, перцем, сіллю, обсипати травами. Загорнути у фольгу та запекти у розпеченому вугіллі до м’якості (близько 20-30 хв.).
    Сосиски замаринувати на півгодини у соєвому соусі. Потім посмажити на грилі.
    Готову картоплю розрізати уздовж, але не дорізати до кінця, щоб дві половинки були скріплені. Змастити картоплю сметаною чи майонезом, посипати порізаною цибулею, покласти сосиску (якщо сосиски великі, розрізати їх навпіл). Подавати одразу ж.

 


Шашлик з картоплі

Інгредієнти для приготування:

    картопля: 4 шт.
    цибуля: 2 шт.
    сало: 100 г

Як приготувати

    Картоплю почистити, порізати на кружальця товщиною по 0,5 – 1 см. Сало нарізати на шматки, відповідно до розміру кружалець картоплі. Цибулю порізати кільцями.
    Нанизувати на шампур, чергуючи, сало, картоплю та цибулю. Запікати над розпеченим вугіллям 20 хв.

 


Плов у казані

Інгредієнти для приготування:

    м'ясо (баранина, свинина або яловичина): 1,5 кг
    рис: 1 кг
    морква: 600 г
    цибуля: 500 г
    часник: 1 головка
    зіра: 1 ст. ложка
    барбарис: 1 ст. ложка
    куркума: 0,5 ст. ложки
    сіль, червоний мелений перець і чорний мелений перець: за смаком

Як приготувати

1. Цибулю, моркву та м’ясо нарізати невеликими шматками. Обсмажити цибулю й моркву до золотистого кольору.  Додати м’ясо, тушкувати 5-7 хвилин. Додати усі спеції,  перемішати. Влити воду так, щоб вона покривала м’ясо. Накрити кришкою, тушкувати 35-40 хвилин.

2. Рис промити в холодній воді, всипати рис до м’яса, влити гарячу воду так, щоб вона покривала рис на 2 см. Накрити кришкою і варити, поки рис не вбере воду.

3. У серединку казану  покласти цілу головку часнику (чистити не потрібно), вдавити в рис.  Дерев’яною паличкою зробити отвори для виходу пари. Варити плов під кришкою до готовності (близько 20-25 хвилин). Потім все перемішати і подавати до столу.

 


Шашлик з курячих сердечок з грибами

Інгредієнти для приготування:

    шампіньйони: 10 шт.
    курячі сердечка: 1 кг
    соєвий соус : ½ склянки
    рослинна олія: 3 ст. ложки
    лимонний сік: 2 ст. ложки
    сіль і чорний мелений перець: за смаком

Як приготувати

1. Сердечка промити і очистити від судин. Змішати соєвий соус, олію, лимонний сік, перець та сіль. Замаринувати сердечка в цьому  маринаді. Залишити сердечка на 2-3 години.

2.  Нанизати сердечка на шампури, чергуючи з цілими шампіньйонами. Смажити на мангалі до готовності, час від часу поливаючи маринадом.

 


Шашлик із ковбасок

Інгредієнти для приготування:

    ковбаски: 8 шт.
    кабачок: 1 шт.
    помідори: 2 шт.

Як приготувати

    Ковбаски порізати на шматки довжиною 2 см. Кабачок нарізати кружальцями, помідори так само.
    На шампур нанизувати кабачок, шматочки ковбасок, кружальця помідора, чергуючи.
    Смажити 10-15 хв. на вугіллі.

° Під час смаження з ковбасок виділяється жир, який просочує кабачки. Завдяки цьому вони стають м’які та ароматні. Замість кабачку можна використовувати баклажани.

 


Уха рибацька

Інгредієнти для приготування:

    картопля: 2 шт.
    морква: 1 шт.
    цибуля: 2 шт.
    лавровий лист: 2 шт.
    перець горошком: 4-5 шт.
    голова, хвіст, плавники риби (коропа або товстолоба)
    зелень: за смаком
    сіль: за смаком

Як приготувати

     Овочі почистити, порізати покласти в казан з водою, посолити, варити 15 хвилин.
    Хвіст, голову, плавники риби добре промити, покласти в казан, докинути перець, варити ще 15 хвилин.
    Покласти лавровий лист і варити ще 10 хвилин, знімаючи піну.
    Готову уху посипати зеленню.

 

 

Шашлик з грибів і овочів «Закусочний»

Інгредієнти для приготування:

    картопля - 600 г,
    цибуля - 2 шт.,
    часник - 100 г + 2 зубці для шампіньйонів,
    шампіньйони - 300 г,
    бекон - 200 г,
    лимонний сік - 3 ст. ложки,
    оцет - для маринаду,
    рослинна олія - 100 мл,
    зелень кропу, сіль і чорний мелений перець - за смаком.

Як приготувати

    Шампіньйони почистіть, вимийте, замаринуйте в суміші лимонного соку і дрібно посіченого часнику.

    Цибулю і часник замаринуйте в оцті з водою. Картоплю очистіть і відваріть в підсоленій воді до готовності, остудіть і поріжте. Скибочки бекону скрутіть рулетиками.

    Шампури змастіть рослинною олією. Поперемінно наколіть на шампури часник, картоплю, цибулю, гриби і бекон.

    Підготовлені овочеві шашлики з усіх боків змастіть рослинною олією, поперчіть і присипте зеленню.

    Смажте над вугіллям приблизно 10 хвилин, часто перевертаючи.

 

 

 

Риба на решітці

Інгредієнти для приготування:

    філе риби (скумбрії, лосося): 2 шт.
    вино червоне: 1 склянка
    цукор: 1 ч. ложка
    гірчиця: 1 ч. ложка
    чебрець: 1 ст. ложка
    розмарин: 1 ст. ложка
    лавровий лист: 2 шт.
    перець білий мелений: за смаком
    лимон: 1 шт.
    сіль: за смаком

Як приготувати

1.  Зробити винний маринад: цукор з’єднати з вином, гірчицею, перцем, лавровим листом, розмарином, посолити, поперчити. Залити філе маринадом і залишити на 1 годину.

2. Загорнути рибу у фольгу, смажити на решітці 10 хв. з одного боку, 10 з іншого. Готову рибу полити лимонним соком.

 

 


 Схожі матеріали:

Категорія: Бушкрафт | Переглядів: 47 | Додав: GolAM | Теги: бушкрафт, похідна кухня, приготування їжі, пікнік, кухня, кулінарні рецепти, Рецепти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar